BOB SUMNER – SOME PLACE TO REST EASY

Artiest info
Website - bandcamp
facebook

In de loop van het vorige decennium schreef ik op deze pagina’s recensies over drie platen van ‘The Sumner Brothers’ uit het Canadese Vancouver. Dat was een broederduo bestaande uit Bob en Brian Sumner dat zich voornamelijk in het muzikale domein van de alt.country- en Americana ophield. Sinds 2019 trad Bob Sumner echter ook naar voren als soloartiest met zijn debuutalbum “Bob Sumner Sings Wasted Love Songs” waarop hij negen zelfgeschreven folk- en countryliedjes had verzameld.

Nu is daar vijf jaar later eindelijk een opvolger voor verschenen in de vorm van de plaat “Some Place To Rest Easy” waarvoor hij elf nummers heeft opgenomen. In de opnamestudio kreeg hij voor de instrumentatie de hulp van enkele bekende namen uit het country- en Americanamilieu zoals gitaristen Etienne Tremblay en Erik P.H. Nielsen. Mat Kelly speelde bij vijf songs op pedal steel, Chris Gestrin deed het toetsenwerk op orgel en piano en Leon Power was de drummer van dienst. Een andere bekende naam die we op de creditslijst terugvonden was die van zangeres Kendel Carson (protégé van Chip Taylor) die de backing vocals deed op het nummer “Didn’t We Dream” dat u op de eerste video kunt beluisteren.

Voor de tweede video bij deze recensie hebben we de heel mooie albumafsluiter “Is It Really Any Wonder” geselecteerd. Maar laat onze keuze voor de video’s geen afname zijn van de kwaliteit van al het overige werk op “Some Place To Rest Easy” want uit de tracklijst van deze plaat kunnen we nog wel enkele topsongs kiezen. Zo genoten wij bijvoorbeeld van de openingsballad “Bridges” en de daarna volgende countryballads “Don’t We Though”, “You Can Stay Here”, het aan een mijmerende Springsteen herinnerende “Forty Years On The Floor”, “Baby I Know” en “Familiar Feeling”.

Zelf zegt Bob Sumner dat hij voor de songs op dit album geïnspireerd werd door het werk van countrylegende Randy Travis en door de teksten die Adrienne Lenker - de frontvrouw van de formatie ‘Big Thief’ - bij de liedjes voor haar soloalbum schreef. De zachte en soms emotioneel klinkende stem van Bob Sumner en de sobere maar zeer melodieuze orkestratie bij deze songs zorgen voor een sfeerbepalend geluid waarvan iedere rechtgeaarde muziekliefhebber mateloos zal kunnen genieten.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BOB SUMNER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.